tel: 02 741 13 53
gsm: 041 815 985
fax: 02 741 13 54
termotop


TERMOTOP je sistem, ki zagotavlja optimalno izvedbo poševne strehe nad bivalnimi prostori (mansardami) pri novogradnjah in sanacijah. Osnovni element sistema so TERMOTOP plošče z visoko gostoto kamene volne (cca 150 kg/m3), ki se vgrajujejo direktno na obstoječe špirovce. Izvedba strehe po sistemu TERMOTOP je enostavna, ekonomična in zagotavlja odlične bivalne pogoje.Sistem vgraditve TERMOTOP plošč in ostalih sodelujočih slojev je predstavljen v gornjem grafičnem prikazu. Uporabljene so TERMOTOP plošče velikosti 200/100 cm in v debelini 6, 8 oz. 10 cm. Vgrajevanje plošč in ostalih slojev strehe se izvede na naslednji način:
• TERMOTOP plošče se položijo preko špirovcev in zaščitijo z varovalno kritino, ki je paropropustna sintetična folija
• plošče in folija se s pomočjo kontraletev, ki potekajo v smeri osi špirovcev, s posebnimi vijaki pritrdijo v špirovce
• na kontraletve se vgradijo letve in izbrani tip kritine, npr.: klasične kritine, bitumenske skodle, nizkoprofilne jeklene ali aluminijaste kritine
• med špirovce se pred montažo stropa vgradi klasična toplotna izolacija, katere debelina je enaka debelini špirovcev. Ta izolacija naj bo obvezno iz materiala vlakninske strukture (npr. kamena volna, steklena volna in drugi podobni materiali). V primeru sanacije obstoječe strehe se ta izolacija vgrajuje oziroma dodaja pred montažo TERMOTOP plošč.

Smo pooblaščeno podjetje za kakovostne proizvajalce, kot so:

decra metrapan gerard creaton esal trimo tegola canadese tondach bramac termotop hosekra karodi hermi
  © 2010 krovstvo-dk.si
mbtl: 041 815 985 | tel: 02/741 13 53 | e-mail: info@krovstvo-dk.si